Elmalı Pasta Tarifi

Burada sadece pastalar için paylaşım yapabilirsiniz.
Cevapla
Zeynep
Mesajlar: 1
Kayıt: 07 Şub 2019, 22:49
Teşekkür edilen gönderileri: şuana kadar 1 konuya teşekkür edildi

Elmalı Pasta Tarifi

Mesaj gönderen Zeynep » 16 Şub 2019, 12:14

F80E172D-D216-4F31-A3A8-8213AC890C4E.jpeg
F80E172D-D216-4F31-A3A8-8213AC890C4E.jpeg (59.67 KiB) 258 kere görüntülendi
Malzemeler
Harcı için;

– 3 elma rendesi

– 1 tatlı kaşığı tarçın

– 3 yemek kaşığı dolusu toz şeker

– 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık

Hamuru için;

– 5 su bardağı un

– 1 yumurta

– 1 çay bardağı yoğurt

– 1 paket kabartma tozu

– 1 çay bardağı sıvı yağ

– 200 gr becel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

– 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı
İç harç için tüm malzemeleri teflon tavada kısık ateşte 10 dk pişirin ve soğuması için bekletin.
Öncelikle unu ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek hamur haline getirin.
Sonra hamurdan küçük bezeler alarak elinizle açın ve üçgen şeklinde kesin.
Üçgenin geniş kısmına öneden hazırlayıp soğuttuğunuz harçtan yarım tatlı kaşığı koyun ve ince tarafına doğru yuvarlayarak sarın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun.



Cevapla